søndag 31. januar 2010

Sjal


Svigermor ønsket seg sjal til jul, og sjal ble det tilslutt.. Det ble strikket med dobbel tråd i Kitten og Lanett, pinne nr 8. Oppskriften er veldig enkel; legg opp antall masker du ønsker. Jeg har pleid å bruke 30 m, men hun ønsket et bredt sjal så det ble 60 m her - stort og godt. Den første masken tas av (strikkes ikke), videre strikkes det slik; *1 kast, 2 rett sammen* fortsett ut omgang. Hver omgang strikkes slik. Fordelen med å strikke på denne måten er at begge sider blir like. Dermed gjør det ingenting hvordan sjalet blir tatt på:-)

mandag 18. januar 2010

Varmeflasketrekk


I desember fant jeg et flott varmeflasketrekk i juleheftet til Sandnes. Jeg elsker ull og dette skulle toves også, helt supert! To trekk ble julegaver og et ble en gave nå i januar. Ellers har jeg faktisk klart å lage et trekk til meg selv, og et til datteren min. Hennes trekk ble strikket i Tove og Pt2. Jeg hadde masse rester i Pt2 etter noen stripete luer jeg strikket til henne da hun gikk i barnehagen. Veldig artig å kunne bruke disse nå når hun er 14 år! Varmeflaskene ble fantastisk gode!

søndag 3. januar 2010

Hardangerbunad


Her er bilder av belte og bringeduk. Vanja har selv valgt ut farger og mønster.

fredag 1. januar 2010

Jeg har lenge tenkt å opprette en blogg, men det har liksom alltid blitt utsatt. Jeg har vært inne på mange forskjellige blogger og synes det er veldig interessant med alle hobby- og interiørideer det er å finne. Min blogg kommer nok for det meste å inneholde bilder og linker til oppskrifter på forskjellige ting jeg lager. Jeg har en tendens å gi bort tingene jeg lager, så det blir på en måte "arkivet" mitt over ting jeg lager...

For tiden holder jeg på med et belte til Hardangerbunaden til datteren min. Hun skal konfirmeres i september, og er så heldig å få komplett bunad av mine foreldre. Før dette ble bestemt hadde jeg tenkt å gi henne bunaden, så for å spare på utgiftene ble det slik at jeg begynte på dette selv. Så nå er bringeduk ferdig, og beltet begynner å nærme seg en ende... og når dette er i boks - så begynner jeg på belte og duk til meg selv:-)